2018. december 20., csütörtök

Újra mozgásba lendült az Egyesület

Az Együtt Szebb Jövőért Roma-Magyar Egyesület újból egy nagyszerű családi programot szervezett az Egressy Béni Két Tanítású Nyelvi Általános Iskolában, a Védőháló a Családokért program keretében. A sportnapon gyerekek és családtagjaik vettek részt, különféle korcsoportokban, mint óvodások, kisiskolások és felső tagozatos diákok. Az eseményen népszerű volt a foci, amelyen fiúk és lányok egyaránt szívesen vettek részt.


A helyi médiának Bárdosné Kocsis Éva projektmenedzser nyilatkozott, aki a következőket mondta el: - Azt gondolom, hogy nem csak a cigány közösségben, keveset vagyunk együtt, hanem ez a társadalomra egyébként is jellemző, és ez azért is nagyon jó, hogy itt a szülő, esetleg a nagyobb testvér, aki hazajött a középiskolából, vagy egyáltalán a testvérek is együtt, egy szervezett játékban, mert más az amikor otthon vagyunk, vagy otthon vannak, ugye akkor több egy kicsit a konfliktus, a veszekedések, ugye kié a játék, ki az aki ezzel játszhat, itt pedig együtt vannak. 

Volt, aki saját csapatot is hozott a sportnapra, hiszen a gyöngyösieken kívül Halmajugráról és Vécsről is érkeztek családok.

A szervező szerint azért is hasznos ez a program, mert így remélhetően rá tudják szoktatni a gyerekeket a sportra. Azok akik esetleg lemaradtak volna erről a sportnapról, a jövőben számíthatnak az utánpótlásra.
Forrás: (https://gyongyostv.hu/38443-csaladi-sportnap/)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése